Ceník živých ryb
Pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss) – (250-500g) |
225,- Kč/kg živé váhy |
celoročně |
Pstruh lososový (Oncorhynchus mykiss) – (800-1500g)* |
292,- Kč/kg živé váhy |
celoročně |
Siven arktický (400-800g)* |
335,- Kč/kg živé váhy |
celoročně |
Kapr obecný – (2-5kg) |
135,- Kč/kg živé váhy |
celoročně |
Jeseter sibiřský – (3-8kg) |
475,- Kč/kg živé váhy |
celoročně |
Amur bílý (2-5kg) |
163,- Kč/kg živé váhy |
sezonní |
Siven americký (250-500g) |
235,- Kč/kg živé váhy |
celoročně |
Sumec velký (3-5kg) |
378,- Kč/kg živé váhy |
sezonní – září – únor |
Lín obecný (250-400g) |
250,- Kč/kg živé váhy |
sezonní |
Úhoř říční (350-900g) |
790,- Kč/kg živé váhy |
Momentálně nedostupný |
Candát (0,7-2kg) |
626,- Kč/kg živé váhy |
sezonní – září až leden |
Štika (0,8-5kg) |
427- Kč/kg živé váhy |
sezonní – září až leden |
Kapr půlka |
345,- Kč/kg |
Vánoce |
Jikry, mlíčí |
310,- Kč/kg |
Vánoce |
Hlava kapra |
30,- Kč/ks |
Vánoce |
Další služby
Na požádání provedeme: |
Kapr, Amur, Úhoř, Sumec, Štika, Jeseter, Candát
|
Zbavení života, kuchání, zbavení šupin, zbavení ploutví a hlavy |
90,- Kč/ks |
Porcování |
35,- Kč/ks |
Filetování |
90,- Kč/ks |
Stažení z kůže (pouze kapr) |
100,- Kč/ks |
Zbavení života, kuchání |
15,- Kč/ks |
Filetování (pouze Pstruh lososový) |
50,- Kč/ks |
Ceny se můžou měnit v závislosti na sezóně a na dalších faktorech. Ceny nejsou závazné, určující jsou vždy ceny přímo na prodejně. Děkujeme za pochopení. (16.3.2020)
*
Pstruh lososový
Pstruh lososový patří v evropském měřítku k velmi populárnímu produktu akvakultury. Je zde neustále rostoucí trend produkce a spotřeby. Z hlediska druhové příslušnosti je to stále pstruh duhový, který je pouze odchován jiným technologickým postupem. Je krmen kvalitnějším krmivem s obsahem karotenoidů (konkrétně astaxanthinem, jejhož zdrojem jsou převážně řasy či krunýře korýšů), což se projevuje kladně na jeho zdravotním stavu, ale zejména na oranžovočerveném zbarvení svaloviny, které je přirozeně charakteristické pro lososa, či pro některé sladkovodní lososovité ryby. Na rozdíl od běžně prodávaných pstruhů se chová do velikosti 1-2 kg, což znatelně prodlužuje a dělá náročnějším jeho chov (ten trvá cca o 1–1,5 roku déle). Pstruh lososový má rovněž chutnější maso, za což vděčí většímu poměru vnitrosvalového tuku. V neposlední řadě z něj lze dělat větší filety, což je výhodné pro konečné spotřebitele vzhledem k pohodlnějšímu vykosťování.