Nabídka ryb

Ceník živých ryb

Pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss) – (300-500g) 189,- Kč/kg živé váhy celoročně
Pstruh lososový (Oncorhynchus mykiss) – (500-1000g) 250,- Kč/kg živé váhy celoročně
Kapr obecný – (2-5kg) 105,- Kč/kg živé váhy celoročně
Jeseter sibiřský – (3-8kg) 420,- Kč/kg živé váhy celoročně
Amur bílý (2-5kg) 139,- Kč/kg živé váhy celoročně
Siven americký (250-500g) 209,- Kč/kg živé váhy celoročně
Sumec velký (3-5kg) 340,- Kč/kg živé váhy sezonní
Lín obecný (250-400g) 199,- Kč/kg živé váhy sezonní
Úhoř říční (350-900g) 790,- Kč/kg živé váhy výjimečně
Candát (0,7-2kg) 570,- Kč/kg živé váhy sezonní – září až leden
Štika (0,8-5kg) 390,- Kč/kg živé váhy sezonní – září až leden
Kapr půlka 199,- Kč/kg Vánoce
Jikry, mlíčí 250,- Kč/kg celoročně
Hlava kapra 30,- Kč/ks Vánoce

Další služby

Na požádání provedeme:

Kapr, Amur, Úhoř, Sumec, Štika, Jeseter, Candát

Zbavení života, kuchání, zbavení šupin, zbavení ploutví a hlavy 60,- Kč/ks
Porcování 25,- Kč/ks
Filetování 60,- Kč/ks
Stažení z kůže (pouze kapr) 80,- Kč/ks

Pstruh, Siven, Lín

Zbavení  života, kuchání 15,- Kč/ks
Filetování (pouze Pstruh lososový) 40,- Kč/ks

 Ceny se můžou měnit v závislosti na sezóně a na dalších faktorech. Ceny nejsou závazné, určující jsou vždy ceny přímo na prodejně. Děkujeme za pochopení. (1.2.2018)


Pstruh lososový

Pstruh lososový patří v evropském měřítku k velmi populárnímu produktu akvakultury. Je zde neustále rostoucí trend produkce a spotřeby. Z hlediska druhové příslušnosti je to stále pstruh duhový, který je pouze odchován jiným technologickým postupem. Je krmen kvalitnějším krmivem s obsahem karotenoidů (konkrétně astaxanthinem, jejhož zdrojem jsou převážně řasy či krunýře korýšů), což se projevuje kladně na jeho zdravotním stavu, ale zejména na oranžovočerveném zbarvení svaloviny, které je přirozeně charakteristické pro lososa, či pro některé sladkovodní lososovité ryby. Na rozdíl od běžně prodávaných pstruhů se chová do velikosti 1-2 kg, což znatelně prodlužuje a dělá náročnějším jeho chov (ten trvá cca o 1–1,5 roku déle). Pstruh lososový má rovněž chutnější maso, za což vděčí většímu poměru vnitrosvalového tuku. V neposlední řadě z něj lze dělat větší filety, což je výhodné pro konečné spotřebitele vzhledem k pohodlnějšímu vykosťování.