Nabídka Ryb

Ceník živých ryb

Pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss) 189,- Kč/kg živé váhy celoročně
Pstruh lososový (Oncorhynchus mykiss) 250,- Kč/kg živé váhy celoročně
Kapr obecný   99,- Kč/kg živé váhy celoročně
Jeseter sibiřský 420,- Kč/kg živé váhy celoročně
Amur bílý 139,- Kč/kg živé váhy celoročně
Siven americký 209,- Kč/kg živé váhy celoročně
Sumec velký 340,- Kč/kg živé váhy na objednávku
Lín obecný 199,- Kč/kg živé váhy na objednávku
Úhoř říční 790,- Kč/kg živé váhy na objednávku
Candát 570,- Kč/kg živé váhy sezonní – září až leden
Štika 390,- Kč/kg živé váhy sezonní – září až leden
Kapr půlka 199,- Kč/kg celoročně
Jikry, mlíčí 250,- Kč/kg celoročně
Hlava Kapra 30,- Kč/ks celoročně

Další služby

Na požádání provedeme:

Kapr, Amur, Úhoř, Sumec, Štika, Jeseter, Candát

 

Zbavení života, kuchání, zbavení šupin, zbavení ploutví a hlavy 60,- Kč/ks
Porcování 25,- Kč/ks
Filetování 60,- Kč/ks
Stažení z kůže (pouze kapr) 80,- Kč/ks

 

Pstruh, Siven, Lín

 

Zbavení  života, kuchání 15,- Kč/ks
Filetování (pouze Pstruh lososový) 40,- Kč/ks

 Ceny se můžou měnit v závislosti na sezóně a na dalších faktorech. Ceny nejsou závazné, určující jsou vždy ceny přímo na prodejně. Děkujeme za pochopení. (11.12.2017)

 

Pstruh lososový

Pstruh lososový patří v evropském měřítku k velmi populárnímu produktu akvakultury a je zde neustále rostoucí trend produkce a spotřeby. Z hlediska druhové příslušnosti je to stále pstruh duhový, který je pouze odchován jiným technologickým postupem. Je krmen kvalitnějším krmivem s obsahem karotenoidů (konkrétně astaxanthin, jejhož zdrojem jsou převážně krunýře korýšů), což se projevuje kladně na jeho zdravotním stavu, ale zejména na oranžovočerveném zbarvení svaloviny, které je přirozeně charakteristické pro lososa, či pro některé sladkovodní lososovité ryby. Na rozdíl od běžně prodávaných pstruhů se chová do velikosti 1-2 kg, což znatelně prodlužuje a dělá náročnějším jeho chov (ten trvá cca o 1–1,5 roku déle). Pstruh lososový má rovněž chutnější maso, za což vděčí většímu poměru vnitrosvalového tuku. V neposlední řadě z něj lze dělat větší filety, což je výhodné pro konečné spotřebitele vzhledem k pohodlnějšímu vykosťování.